Vi er en dansk-islandsk familie på 5 som bor på sydfyn i Danmark.  Vi avler en 2-4 føl pr år. Nogle få beholder vi som avlshopper men ellers avler vi mhp salg af gode rideheste både til konkurrence og skovtur.  

På fyn har vi god hjælp og interessefælleskab med Mias forældre (specielt mor Anne) som bor tæt på og står for pasningen af sommereksemhestene med ökozon så man ikke kan se de har eksem! Hun er Mias faste ridemakker i den smukke natur med udsigt over det sydfynske øhav.  

Halldór er uddannet berider og træner fra Hólar og står for tilridningen og træningen af unghestene. Halldór har stor erfaring med ridning og træning af Islandske heste gennem mere end 40 år. Han har som nævnt en træner og berider uddannelse fra Hólar på Island, som er det mest velansete uddannelsessted inden for islandshesteuddannelser. Han har siden modtaget elever fra Hólar, når de skal i praktik og lære at grundtæmme heste. Han har været træner på YOUTH CUP i Holland, og har gennem mange år undervist ryttere på Islandske heste i både USA, Sverige og Danmark.  Han deltog første gang på landsmót, da han var 15 år, og har siden deltaget på landsmot og andre store stævner på Island såsom Islandsmesterskaberne, tøltkonkurrencer for særligt inviterede mm. Halldór har også konkurreret i Danmark og er bla blevet Fynsmester flere gange. Halldor har løbende videreuddannet sig bl.a. ved flere ugekurser hos Bent Brenderup, som er klassisk dressur rytter, samt taget en videreuddannelse på Holar til C-træner. Han har sammen med Heidi Phillipsen skrevet bogen ”Dressur for Islænder”, som er udgivet af Gyldendal. Halldór har således stor erfaring og uddannelse som såvel træner som rytter.

Han har også avlet heste på Thóreyjarnupi gennem hele sit liv idet det er en slægtsgård som han har arvet fra sin mor. 

Han arbejder til daglig som smed med at sko heste, både islændere men også andre racer. 

 

 Mia er praktiserende læge ved Rådhuslægerne Hårby, derudover tager hun lægevagter og er praksiskonsulent på OUH. Hun har redet siden hun var barn og har også konkurreret lidt, men rider mest på hobbyplan og er aktiv i planlægningen af avlen og står for en del af det praktiske med hjemmeside, økonomi mm.

Julia vores ældste datter født i 2006 rider også og elsker alt ved heste. Hun er vores famlies kunstner som kan tegne alt inklusive heste. Hun elsker sin nye hest Kyndill som hun har fået på pension fra Dorthe og John, vores gode naboer og venner længere nede ad vejen, som har Østrup Turridning. Med Kyndill elsker hun at ride galop! 

 David kan sagtens ride men er foreløbigt mere til fodbold og springgymnastik og al slags sport. David er super motorisk, han er så stærk og koordineret at han kan stort set alt med sin krop som han sætter sig for. Fra fodbold, til svømning til springgymnastik til ski til skateboard. Vi håber at ridningen kommer med på den liste en dag, for så skal han nok blive god! 

Asbjørn er vores lille højtelskede efternøler som kan slippe afsted med alting - og ved det! Han er endnu så lille at han er interesseret i det hele og specielt selvfølgelig det som de store søskende laver. Han er meget viljestærk lige som sine søskende og har stort temperement, men det følger nok med hårfarven.